En Kuralları Of Yangın Kapısı

Wiki Article

Çift yangın kapıları, koridorlarda ve balaban odalara methallerde bulunanlar kadar elan geniş açıklıkları kapatmak muhtevain kullanılabilen iki kapı kanadından oluşur. Bu baplar, daha geniş alanlarda yangına ve dumana karşı bir bariyer bulmak üzere mutasavvertır ve keresteden, çelikten yahut bu malzemelerin bir kombinasyonundan yapılabilir. Umumiyetle 30 ila 120 dakika beyninde mütebeddil çeşitli yangın dereceleriyle mevcuttur.

Yangın kapısı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla alacaklanan yangın yerinde otomatik olarak kapanır. Yangın kapısı, kapının üzerinde kâin yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen işleyiş sayesinde kendiliğinden olarak kapanır ve yangının yayılmasını önler.

Özellikle yeni imar kanunuyla müşterek sıfır binalardan kalan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok sıkı teftiş altında tutulmaktadır.

Dairesel dizayn, bukanak izini en aza indirirken doğurgan dikey harekete cevaz verir ve bu da onu hem konut hem bile ticari binalar ciğerin tatbikî bir seçim haline getirir.

Yangın merdiveni bapsı, esrarı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin denetçi şeşna kırmızıınmasında dayak olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Bu özel kapıların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle omuz omuza daha çok haricen yapılan yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun zemin sebebi durum yitirilmesine mahiyet vermemesi ve daha az maliyetle maslahatin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya bitişik beton merdivenler şeklinde imar edilirken diğerlerinde muahharen ilave edilerek yapılabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasarım evet da katlanabilir şekilde bile tasarlanabilmektedir.

Icap bayilerimiz gerekse elden kâmilen satış olarak horda belde vadi illere bakım vermekteyiz.

Yangın bapları, yangın güvenliği sinein önemli bir ekipman olarak kullanılır. Fakat, yangın bapları hakkında bazı sık sık sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı yararlanmaı ile alakadar kesif sorulan sorular ve cevapları:

Kapı kanadı içerisinde yalıtım malzemesi olmayabilir yahut daha rikkatli gereç kullanılabilir. Gene bu tip kapıda bir ölçünlü olmadığı midein sac sözınlığı 1.0 mm yahut henüz rebabi kullanılabilir. Bu şekilde bir standarda uymadan meydana getirilen, yani belgesiz bir Yangın kapısı istanbul yangın kapısını gayrı ifadeyle ucun yangın kapısı 3000 TL den başlayan fiyatlara seçmek mümkündür. Evgin çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar adi yangın bapsı olarak da nitelendirilir.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi bağımlı ki alevlere karşı mukavim olmasıdır. Belli başlı bir ısıya derece dayanıklı olan yangın baplarının insanların dışarıya çıkmasını katkısızlayana denli dayanması çok önemlidir.

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, ivedi durumda bir pim mekanizması ile kolaylıkla açılması sağlamlanabilir.

Kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Kaçış merdivenlerinin kapasite ve sayı itibarıyla en azca yarkaloriın vasıtasız yapı dışına açılması gerekir.

Report this wiki page